Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Jong en oud, samen op stap, elk met zijn favoriete schoenen!

Wist je dat schoenen heel veel zeggen over iemand? Mijn favoriete schoenen zijn stevig, met een goede zool waar ik comfortabel, zonder te denken aan mijn schoenen, mee kan stappen. Beroepshalve werk ik rond stress. De eerste tip die ik steeds meegeef als mensen mij contacteren: ” Haal die schoenen van onder het stof en wandel!”

Om te wandelen heb je niet veel nodig, enkel goeie stapschoenen en in België soms een regenjas. Een kleine investering die je veel plezier en vooral gezondheidswinst kan opleveren. Door te wandelen verbrand je niet enkel calorieën (280 calorieën als je 45 minuten wandelt) maar ook je stresshormoon cortisol wordt afgebroken en je gelukshormoon (serotine) wordt aangemaakt. Meer dan dubbele winst!

Wandelen en wandelzoektochten kan je alleen doen, met twee of in groep. Al wandelend ontstaan vaak de leukste gesprekken.

De zoektochten prikkelen “je zien” waardoor het wandelen dan ineens ook mindful wordt! Door enkel je zintuigen te gebruiken, word je rustig; rust die je voelt vanaf je bottines tot aan je regenhoedje! Iedere zoektocht is ook weer iets anders, een nieuwe ontdekking in ons mooie België. Beloofd, je gaat geen uren turen op een grijze muur zoals in de sportschool. Sporten is natuurlijk altijd goed, waar je dat ook doet en met wie. Maar wandelen in de natuur biedt je niet enkel die sportervaring maar geeft je ook terug contact met de natuur en met diegene waarmee je samen op stap gaat!