Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Deze zoektocht liep in de zomer-herfst van 2022. De prijzen zijn al verdeeld. Je kan de tocht nog wel aankopen in onze winkel onder zoektocht zonder wedstrijd.

Tijdens deze wandelzoektocht kom je langs enkele typische buurten van het statige ’s-Gravenwezel: de grootse villawijken, het historische Gravenkasteel, de antitankgracht, lange dreven, natuurlijk bosgebied en landbouwwegen.

’s-Gravenwezel is een deelgemeente van Schilde, dat zichzelf de parel van de Voorkempen noemt. Rond de 14de eeuw ontwikkelde deze streek zich onder impuls van de Graven van Wezel. De vele kasteeldomeinen en bijhorende edellieden schoten als paddestoelen uit de vruchtbare bos- en weidegronden. In de jaren vijftig van de 20ste eeuw is de grote verkaveling begonnen, en bouwde de ‘nieuwe’ adel in de eens zo onaangetaste bossen. Rustige en groene villawijken verrezen en daar dankt deze regio zijn huidige status aan. Eén van de recente historische bouwwerken is de antitankgracht uit de jaren ’30. Militair van weinig nut, maar nu een prachtige groene ader doorheen de streek.

De lange tocht (10.2 km) start met enkele veldwegen en doorkruist dan de villawijken tot in het dorp. Je loopt rondom het groene Gravenkasteeldomein door beukendreven om aan de voorkant uit te komen. Vanaf het voormalige fort van ’s-Gravenwezel volg je lange tijd de antitankgracht, om dan door bosdomein De Caters je startplaats terug te bereiken.

De korte zoektocht (5 km) volgt eerst een stukje langs wijk en bos, om dan af te buigen naar de antitankgracht. Voorbij de villawijken doemt het Gravenkasteel voor je op. Je wandelt door het bos terug naar de startplaats.