Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

De wandelzoektocht laat je kennismaken met verschillende kanten van het Kempense Turnhout. Je vertrekt aan het Veldekenshof, een mooi gerestaureerde hoeve waar nu een sociaal horecaproject gevestigd is. Je kan er lekker eten en voor de kinderen is er een speeltuin. Je wandelt door de weiden waar momenteel een heel nieuw stadsdeel wordt ontwikkeld, met veel natuur en de stadsboerderij. Je komt aan het kanaal Dessel-Schoten, dat je lange tijd volgt tot aan de jachthaven. Je steekt de oude brug over en wandelt zo het stadscentrum in. Je passeert er het station (waar je ook de tocht kan starten), de gevangenis, de Warande en het Hertogenkasteel. Je wandelt door het romantische Begijnhof om via de aanpalende wijk terug aan het kanaal te komen. Je steekt dit over en volgt een tijd het ‘Bels Lijntje’. Eindigen doe je uiteraard terug aan het Veldekenshof. In totaal wandel je ongeveer 6.5 km. Er is vertrek vanaf het treinstation mogelijk, zie routebeschrijving na aankoop.

Turnhout is een regionale centrumstad, gelegen in het noorden van de provincie Antwerpen, dicht tegen de Nederlandse grens. Ze is de hoofdstad van de Kempen, wat je goed kan zien in haar geschiedenis, stadsopbouw, omgeving en dialect. Ze telt ongeveer 45.000 inwoners. De lange en bevlogen geschiedenis heeft haar sporen nagelaten in enkele historische gebouwen (het Gerechtshof, het Begijnhof,…), maar ook modernere bouwstijlen zijn geïntegreerd in de stadskern.

De kinderzoektocht: we maakten ook een zoektocht voor kinderen van 6-12 jaar. Die volgt dezelfde route, maar ze heeft aangepaste vragen en prijzen. Misschien een aanrader om in gezinsverband te doen? We passeren heel wat speeltuinen en speelnatuur, dus het hoeft niet saai te zijn.