Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Hamont-Achel. Deze groene gemeente in het noorden van Limburg is de bestemming voor één van onze vijf wandelzoektochten die je kan lopen vanaf 1 mei 2023. Je kan kiezen voor twee routes, een lange van bijna 10 km en een korte van ongeveer 5 km. Of je doet ze allebei? Je start telkens aan domein De Bever aan de Beverdijk in Hamont. De gemeente zet vooral in op groen toerisme en zachte natuurrecreatie. De statige loofbossen, de dennenbossen, zandgronden, heidevelden en landbouw zijn prominent aanwezig in de natuurbeleving. Er zijn heel wat recreatie- en verblijfsmogelijkheden voor wie van rust, natuur en gezondheid houdt.

Tijdens de lange zoektocht (9.5 km) trek je door verschillende dennenbossen en over zandpaden richting Nederland tot aan de vroegere abdij Achelse Kluis, waar je even kan uitrusten en genieten van de knappe renovaties. Sta zeker ook stil bij De Doodendraad, een gruwelijk restant uit de Eerste Wereldoorlog. Je gaat terug richting start langs een waterbuffergebied in opbouw en uiteraard weer veel bossen en heide. Je komt Domein De Bever langs de achterzijde binnen om zo bij je startpunt uit te komen.

Op korte zoektocht (5.1 km) volg je een heel stuk de Warmbeek, een kronkelende beek die het landschap mee vormgeeft. Zo kom je aan ’t Mulke, een eeuwenoude watermolen, waar je nu kan verpozen met een lekker hoeve-ijsje. Via het bekende planetenpad kom je in een meer open stuk waar je kan genieten van de weidse uitzichten.

De beide tochten gaan bijna 90% over onverharde paden.

DE LAATSTE INZENDDATUM VAN DEZE ZOEKTOCHT IS 30-10-2023.

Koop deze tochten aan in de ‘winkel’ op onze website.