Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Deze zoektocht liep in de zomer-herfst van 2022. De prijzen zijn al verdeeld. Je kan de tocht nog wel aankopen in onze winkel onder zoektocht zonder wedstrijd.

De zoektocht in deze golvende streek vertrekt aan het kasteel van Gaasbeek in Lennik. Je doorkruist dit kasteeldomein en je ontdekt deze streek in al zijn weelde en elegantie.

Lennik ligt in de provincie Vlaams-Brabant, op de rand van Brussel, en ze vormt het kloppende hart van het landelijke Pajottenland. Lennik en de hele regio stond onder eeuwenlang onder de bescherming van de graven van Brabant, getuige daarvan de vele verwijzingen in straatnamen, plaatsnamen, gebouwen en monumenten. Ook de verschillende deelgemeenten kenden hun eigen bewogen geschiedenis en zijn nu nog authentieke dorpskernen waar de tijd soms lijkt stil te staan. Gaasbeek werd bijvoorbeeld verkozen tot 1 van de 15 mooiste dorpen van Vlaanderen.

De lange tocht ( 10 km) vertrekt aan de parking voor het kasteel en neemt je mee over het kasteeldomein van Gaasbeek, langs het pittoreske Sint-Laureins-Berchem, de holle wegen in de streek, glooiende velden en weiden en tenslotte terug op de startplaats. Het parcours golft op en neer, levert schitterende en romantische vergezichten en laat je kennis maken met het rijke boerenverleden.

Tijdens de korte zoektocht ( 5 km) wandel je eerst door het kasteelpark van Groenenberg, om daarna een mooi stuk bos te volgen. Zo kom je achterin het kasteeldomein van Gaasbeek, dat je doorkruist tot aan de parking vooraan.