Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Op deze wandelzoektocht ontdek je het centrum van Zoutleeuw en de prachtige natuur rondom de stad. De tocht vertrekt aan het OCMW van Zoutleeuw, midden in het historische centrum. Je waant je onmiddellijk in een soort mini-Brugge, met de knap gerenoveerde gebouwen (het stadhuis en de hallen!), de statige Leonarduskerk en de romantische Kleine Gete en haar sluizen. Eens het centrum uit, wandel je achterdoor naar de oude Bethaniënkapel, over de vroegere ‘ijzeren weg’ – nu een fiets- en wandelpad, langs enkele boomgaarden en een kleine buitenwijk recht het prachtige natuurdomein Het Vinne in. Je wandelt hier ‘letterlijk’ over het water langs enkele mooie vlonderpaden. Na het verlaten van Het Vinne wandel je verder door weiden en velden en het stadspark om langs de achterkant van het stadhuis weer de stadskern in te lopen, terug naar het startpunt. Deze zoektocht is 8.2 km lang.

Naast een belangrijke fruitgemeente (zoals het hele Hageland) is Zoutleeuw ook een toeristische trekpleister in de regio, met een kleine 10.000 inwoners. Er is de voorbije jaren (en nu nog) werk gemaakt om de middeleeuwse pracht terug te brengen en rondom de stad de natuur een prominente plaats te geven.

Nog behorende tot Vlaams-Brabant maar sterk aanleunend bij Limburg is het een mengeling van de geneugten van beide provincies.