Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Deze tocht is helaas afgelopen. In de winkel kan je de route en het fotoblad nog wel aankopen, maar de prijzen zijn reeds verdeeld. De antwoorden kan je gratis aankopen in de winkel.

Op deze wandelzoektocht maak je kennis met alle geneugten die Nieuwpoort in de winter en de lente te bieden heeft: kuieren langs de havengeul, flaneren op de zeedijk, de zee opsnuiven op het strand en in de duinen en op ontdekking in de romantische villawijken.

Nieuwpoort in een middelgrote gemeente (12.000 inwoners) aan onze Belgische kust, ten zuiden van Oostende. Het bestaat uit twee delen: Nieuwpoort-bad en iets meer landinwaarts Nieuwpoort-Stad, met nog twee kleine gemeenten Ramskapelle en Sint-Joris. Naast de typische kusthoogbouw vind je meer kleinschalige bebouwing en enkele statige residentiële wijken, vakantieparken, hotels, weekendverblijven en campings. Voor elk wat wils dus.

De wandelzoektocht (9,4 km) vertrekt aan de havengeul en brengt ons langs een houten pad naar de statige dijk. We wandelen de dijk helemaal af tot voorbij het gehucht Groenenhoek en langs een stukje strand duiken we het duinnatuurgebied Ter Yde in. Pittig met zijn grote hoogteverschillen en mulle zand. Vervolgens wandelen we door enkele villawijken om te eindigen aan het beginpunt bij de havengeul.