Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Deze tocht is helaas afgelopen. In de winkel kan je de route en het fotoblad nog wel aankopen, maar de prijzen zijn reeds verdeeld. De antwoorden kan je gratis aankopen in de winkel.

Tijdens deze wandeling ontdekken we alle moois dat Lier ons te bieden heeft: een gezellige stadskern, verrassende groengebieden, rustgevende vesten rondom, sfeervolle waterlopen en historische gebouwen.

Lier is een kleine stad van ongeveer 36.000 inwoners in de provincie Antwerpen. Ze ontstond aan de samenvloeiing van de Grote en de Kleine Nete en heeft alle troeven om de nonchalante toerist, de winkelmeerwaardezoeker, de speelse cultuurfreak of de elegante natuurliefhebber te plezieren. Vandaar ook : Lierke Plezierke. Thuisstad van de statige Sint-Gummaruskerk, schrijver Felix Timmermans, de Kreuners, bussen Van Hool en het ter ziele gegane SK Lierse (vier landstitels). Ze ligt op de grens van de Kempen en de meer verstedelijkte driehoek Brussel-Mechelen-Antwerpen. Het is nog een groene gemeente met heel wat landbouw rondom, vooral dan in deelgemeente Koningshooikt.

De wandelzoektocht (9.6 km) gaat langs enkele stadsvernieuwingsprojecten en authentieke buurten, de romantische vesten, natuurgebied Zuid-Nazareth, de dijken van de beide Netes en het UNESCO-Begijnhof. De tocht is deels verhard, maar vooral in het natuurgebied kan aangepaste schoeisel van nut zijn.