Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Tijdens de wandelzoektocht zoek je foto’s en details in de wandeling, en plaats je ze tussen de opgegeven wandelknooppunten of in de juiste volgorde. Er zijn ook altijd enkele invulvragen bij. De bedoeling is vooral om te genieten van de buitenlucht, het gezelschap, de nieuwe omgeving. Het zoeken is een extra spelelement. De foto’s en opdrachten zullen dus niet super moeilijk zijn.

Een schiftingsvraag zal bij gelijke stand de uitslag bepalen.

Snel aan de slag? Contacteer ons dan op 0487/484.427

Welke tochten zijn er?

Tijdens de zomer-herfst editie van onze wandelzoektochten, bieden we per startplaats telkens twee tochten aan, een korte van 5 km en een langere van 10 km. De tochten staan op zich, dus je kan voor beide prijzen winnen (zie prijzenpot). Je kan de tocht doen wanneer je wil, de antwoorden moeten binnen zijn voor 31-10-2023.

 1. Lille (provincie Antwerpen): deze typisch Kempense gemeente biedt dennenbossen, zandpaden, veldwegen, weidse uitzichten en zo veel meer. De lange zoektocht is 10.4 km, de korte zoektocht is 5.5 km.
 2. Everbeek-Brakel (provincie Oost-Vlaanderen): het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen test misschien jouw conditie, maar je wordt beloond met prachtige vergezichten en heerlijke bossen. De lange zoektocht is 10 km, de korte zoektocht is 5.1 km.
 3. Haacht (provincie Vlaams-Brabant): deze Dijlegemeente tussen Leuven en Mechelen is een groene parel om te ontdekken. De lange zoektocht is 10.8 km, de korte zoektocht is 5.1 km).
 4. Assebroek (provincie West-Vlaanderen): het pittoreske Ver-Assebroek met haar meersen, weiden en kastelen is het decor van deze wandeling. De lange zoektocht is 10.3 km, de korte zoektocht is 5.6 km.
 5. Hamont-Achel (provincie Limburg): in het noorden van de provincie biedt deze gemeente het allerbeste: veel dennenbossen, zachte zandpaden en kronkelende beekjes (en ijsjes onderweg). De lange zoektocht is 9.5 km, de korte zoektocht is 5.1 km.

Vorige wandeltochten nog beschikbaar in de winkel:

Er zijn ook een aantal zoektochten beschikbaar in onze winkel (zoektocht zonder wedstrijd). Dit zijn wandelingen uit vorige edities van de zomer- en wintertochten. Deze tochten kan je nog steeds aankopen, maar er is geen wedstrijd meer aan verbonden. De antwoorden kan je gratis aankopen in onze winkel.

Winter-voorjaar 2022-2023

 1. Turnhout (Provincie Antwerpen) – 6,7 km
 2. Turnhout (Provincie Antwerpen) – 6.7 km: KINDERZOEKTOCHT
 3. Poperinge (Provincie West-Vlaanderen) – 8.3 km
 4. Zoutleeuw (Provincie Vlaams-Brabant) – 8.2 km

Zomer-herfst 2022 (telkens 5 km en 10 km)

 1. Tielt – Poelberg (Provincie West-Vlaanderen)
 2. ‘s-Gravenwezel (Provincie Antwerpen)
 3. Gaasbeek-Lennik (Provincie Vlaams-Brabant)
 4. Hechtel-Eksel (Provincie Limburg)
 5. Eeklo (Provincie Oost-Vlaanderen)

Winter-voorjaar 2021-2022

 1. Lier (Provincie Antwerpen) – 9.6 km
 2. Diest (Provincie Vlaams-Brabant) – 7.5 km
 3. Nieuwpoort (Provincie West-Vlaanderen) – 9.4 km

Zomer-herfst 2021 (telkens 5 km en 10 km)

 1. Liezele – Puurs (Provincie Antwerpen)
 2. Meldert – Aalst (Provincie Oost-Vlaanderen)
 3. Tessenderlo (Provincie Limburg)
 4. Geetbets (Provincie Vlaams-Brabant)
 5. Aalter-Ruiselede (Provincie Oost- en West-Vlaanderen)