Toffe zoektocht met wandelknooppunten voor iedereen in gans Vlaanderen

Geetbets is gelegen in de romantische Getevallei

Deze tocht is afgelopen. Je kan de route en de vragen nog wel aankopen, de prijzen zijn helaas al verdeeld.

Deze wandelzoektochten laten ons de mooie en rustige omgeving van Geetbets verkennen. We wandelen langs de romantische Getevallei, door enkele broekgebieden, tussen wuivende korenvelden, over veldwegen en door het stille dorpje. Geetbets ligt het uiterste oosten van de provincie Vlaams-Brabant, op de grens met de provincie Limburg, tussen de driehoek Tienen, Sint-Truiden en Diest. Het is een waterrijk dorp, met veel open ruimte rond de kleine kern. Het is gelegen in de schilderachtige Getevallei en wordt doorkruist door de Ijzerenweg, een toeristische fietsroute over een oude spoorweg die loopt van Tienen tot Diest.

De lange tocht (9.9 km) start aan de kerk en al snel volgen we de kronkelende loop van de Gete. We wandelen door een deel van het broekgebied Arontshoek (opgelet, bij nat weer moet je aangepast schoeisel dragen) dat overgaat in weiden en veldwegen. De fruitgaarden mogen uiteraard niet ontbreken.

Tijdens de korte zoektocht (5.3 km) wandelen we in een acht door en rond het centrum van Geetbets. We trekken door een paar velden en weiden en we volgen een stukje de oude spoorlijn en verkennen het kleine dorp.

De laatste inzenddatum van deze zoektocht is 30 november 2021. Je kan de wandeling aankopen in de winkel en onmiddellijk downloaden.